Sporák na dřevo do moderní kuchyně? Seznamte se se sporáky La Nordica

Sporáky na tuhá paliva dávno nepatří jen na chalupu, ale nachází si cestu i do moderních kuchyní. Spotřebiče od italské společnosti La Nordica Extraflame, které kombinují tradici s moderními technologiemi, vás o tom přesvědčí.

sporak-na-drevo-la-nordica-vicenza-evo-slideshow

Vaření, pečení a vytápění v jednom

Vaření na dřevě má svoje kouzlo, o tom ví Itálie jako kulinářská velmoc svoje. Právě odtud pochází sporáky na tuhá paliva La nordica, které však dřevo využívají nejen k plnohodnotnému vaření a pečení, ale vzniklé teplo vám také prohřeje domov. Díky skvělé účinnosti a vysokým výkonům v souladu s nejpřísnějšími evropskými předpisy (jako je BImSchV-2 a rakouských 15. B-VG) jsou tato zařízení optimální i pro vytápění domu. 

Instalace, která nevyžaduje speciální izolaci

Vybrané modely sporáků La Nordica jsou vhodné do vestavby kuchyňské linky (např. Verona XXL, La Nordica Venezia), díky příjemnému vzhledu však poslouží i jako volně stojící spotřebiče. Pro jejich instalaci není zapotřebí žádných speciálních izolačních souprav, strany jsou odizolované dostatečně. Díky možnosti nastavení výšky a soklu se navíc jedná o univerzální zařízení, které padne do každé kuchyně. Je však potřeba zajistit odvod spalin a případně využít možnosti připojení na externí spalovací vzduch.

Vyberte si sporák a troubu podle svých potřeb

Všechny sporáky s troubou od La Nordica mají litinovou varnou plochu, která účinně vede teplo, a dvojí spalování, které zvyšuje výkon a prodlužuje dobu hoření. Nabídnout mohou také dvojsklo u spalovací komory a výškově nastavitelnou konstrukci. Všechny spotřebiče mají také integrovaný teploměr, osvětlenou troubu a odolnou keramickou vyzdívku. Protože každá kuchyň vyžaduje jiné řešení, máte na výběr hned z několika modelů.

La Nordica Verona XXL

I sporák Verona XXL nabízí možnost otočení dvířek na levou či pravou stranu. Hodí se do domácností, kde je trouba velmi využívaná, díky objemu 68 litrů nabízí spoustu prostoru ke kulinárnímu vyžití. Hodinová spotřeba je navíc pouhých 1,9 kg paliva, s příkonem 7 kW hravě vyhřeje prostor do velikosti 200 m3.

kuchynska-kamna-77807-3_verona-xxl-amb-1024x768

La Nordica Venezia

Venezia jako největší z představovaných spotřebičů nabízí jmenovitý tepelný příkon 8,3 kW, který s hodinovou spotřebou 2,2 kg paliva vyhřeje prostor do velikosti 238 m3. Trouba o objemu 44 litrů patří spíše k menším, ale bohatě stačí pro občasné pečení. Oproti předchozím modelům má Venezia troubu s ventilem pro odsávání par, odnímatelný popelník i úložný prostor.

kuchynska-kamna-79624-2_venezia-lightbox

La Nordica Vicenza Evo

Vicenza Evo je nejmenší z produktové řady a vejde se bez problému i do méně prostorných kuchyní. Kromě výše zmíněného nabízí smaltovanou troubu o objemu 25 litrů a možnost otočení dvířek na levou či pravou stranu. Hodinová spotřeba je vyčíslena na 1,7 kg paliva. S příkonem 6 kW pak bez problému vyhřeje prostor o velikosti 172 m3.

Proč La Nordica?

Společnost La Nordica Extraflame spojuje vášeň s tvrdou prací už od roku 1968. Rozhodně neusínají na vavřínech a ustavičně posouvají své technologie vpřed. Kromě moderního vzhledu a kvalitního zpracování se tak všechny sporáky mohou pochlubit účinným spalováním a také mezinárodní certifikací životního prostředí, která dokazuje, že s dodržováním emisí to myslí vážně.

Vedle nabídky kuchyňských kamen najdete v sortimentu značky La Nordica Extraflame také široký výběr krbových vložek, krbových kamen na pelety i na dřevo a nechybí ani moderní peletové kotle.